7月24日(月)、廣井 昇 先生(アルバート・アインシュタイン医科大学)をお迎えし、IIIS・TARAセンター合同セミナーを行いますので、皆様お誘いあわせの上、是非ご参加ください。

日 時:平成29年7月24日(月) 12:00-13:00

場 所:筑波大学 医学系エリア 睡眠医科学研究棟 1F 講堂 [地図]

演 者: Dr. Noboru Hiroi (Albert Einstein College of Medicine)

演 題: “Charting developmental trajectories of neuropsychiatric disorders in mouse models”

要 旨:
Various behavioral processes, such as social cognition and executive functions, expand from childhood to adulthood and the developmental trajectories of these dimensions derail in individuals with neuropsychiatric disorders. However, it is still not well understood how such alterations contribute to the onset of neuropsychiatric disorders. Knowledge of these processes is essential to understand the developmental origin of neuropsychiatric disorders and to develop mechanism-based therapeutic options. I will discuss how copy number variants of human chromosome 22q11.2 influence the developmental maturation of social communication and working memory in mice.