セミナー開催のお知らせ

2月16日(金)にTARAセンターにて当研究室主催のセミナーを開催します。”Elastic fiber network: three-dimensional visualization of the human skin by two-photon microscopy” というタイトルで京都大学の皮膚科で研究されている平野智子先生が講演してくださいます。ご興味のある方は、ぜひご参加ください。

日時:2月16日(金)16:00〜17:00
場所:TARAセンターセミナー室
講師:平野智子先生(京都大学大学院医学研究科皮膚科学教室)

“Elastic fiber network: three-dimensional visualization of the human skin by two-photon microscopy”
Elastic fibers are the second major component of dermal connective tissue. It has been suggested that they provide resilience and elasticity to the skin, and their morphological changes are closely associated with skin aging such as sagging and wrinkling. However, current studies conducted using conventional histological methods do not allow us to visualize the three-dimensional network of elastic fibers in the skin. The visualization elastic fiber network in three-dimension is important to better understand the mechanism in aging and in disease.
Here, I will introduce a new method to visualize elastic fiber network in human skin three-dimensionally using two-photon microscopy.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
2018-05-17T16:31:11+00:002018/02/10|お知らせ|